Eskişehir’de promosyon vaatleri sahada çöktü: ESOGÜ çalışanları mağdur!
Eskişehir’de promosyon vaatleri sahada çöktü: ESOGÜ çalışanları mağdur!
İçeriği Görüntüle

Anket sonuçlarına göre, piyasanın 12 ay sonrasına ilişkin dolar kuru beklentisi 51,89 liraya yükseldi. Bir önceki ankette bu tahmin 51,08 lira seviyesindeydi.

Enflasyon beklentileri geriledi
Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 23,23 olarak ölçüldü. Buna göre 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 22,20’ye, 24 ay sonrası beklenti ise yüzde 16,94’e geriledi. Önceki ankette bu oranlar sırasıyla yüzde 23,35 ve yüzde 17,45 düzeyindeydi.

Faiz tahminlerinde düşüş
Piyasa katılımcılarının gecelik faiz beklentisinde de düşüş dikkat çekti. BIST Repo ve Ters Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi yüzde 38,13’ten yüzde 36,43’e indi.

Ocak ayı Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin politika faizi beklentisi ise yüzde 36,50 olarak kaydedildi.

Kaynak: İHA