Ersoy, herhangi bir tatil planı yapılırken yalnızca Turizm Bakanlığı’ndan belgeli seyahat acentalarıyla işlem yapılması gerektiğini hatırlattı. “Herhangi bir tatil rezervasyonunu yapmak için, yasaların da belirlediği gibi, Turizm Bakanlığından belge almış bir seyahat acentasından işlem yapılması gerekiyor” dedi.
“Sosyal medyada sahte bungalov ilanları çoğaldı”
Özgür Ersoy, özellikle Instagram gibi platformlarda sahte bungalov ilanlarının arttığını belirtti. “Son dönemde sosyal medya ve Instagram gibi aygıtların yaygınlaşmasıyla, çok uygun fiyatlara bungalov pazarlamaları yapılıyor. İnsanlar ödeme yaptıktan sonra gittiklerinde ortada ne bir bungalov ne de bir işletme buluyorlar” ifadelerini kullandı.
Ersoy, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek için uzun süredir çalışma yürüttüklerini söyledi. “Biz TÜRSAB olarak, yalnızca üyelik logosu ve üye numarası bulunan işletmelerden hizmet alınması gerektiğini sık sık vurguladık. Ancak bu defa sahte hesaplar, mevcut işletmelerin ismini ve numarasını da kopyalamaya başladı. Eskişehir’de de 2-3 acentamız bu yöntemle mağdur edildi” dedi.
“IBAN ve ticari unvana dikkat edilmeli”
Ersoy, tatil rezervasyonu yaparken vatandaşların özellikle ödeme bilgilerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. “Bir tatil rezervasyonu yapılırken, işlem yapılan işletmenin Bakanlığa bağlı olup olmadığına, para gönderilen IBAN adresinin ticari unvana ait olup olmadığına mutlaka dikkat edilmeli” diyerek uyarıda bulundu.
Toplantıda yaptığı konuşmayı, vatandaşlara bir hatırlatma yaparak bitiren Özgür Ersoy, sahte ilanlara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.




