AK Parti'de 17 büyükşehir, 31 il belediye başkan adayının tanıtım toplantısını önceki gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında, Eskişehir'i de yakından ilgilendiren mesajlar verdi.
Erdoğan'ın oldukça uzun konuşmasından ilgili bölüm şöyleydi:
"7 Ocak'ta 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızın ismini paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin kalanını ve il adaylarını açıklıyoruz. Kendilerine şehirlerimizde verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum.
MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayet dışındaki tüm adaylarımızı ilan etmiş oluyoruz. Cumartesi gününden (20 Ocak 2024-bugün) itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızı tanıtacağız. Adaylarımızın tanıtımını kısa sürede tamamlayacağız.
Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndaki belediyeleri kazanmak ve muhalefet elindeki belediyeleri gerçek belediyecilikle tanıştırmak. Kendini şehirlere adayacak adaylarla seçimlere hazırlanıyoruz. 30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi sunacağız.
Aday listeleri en geç 20 Şubat'ta verilmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar adaylarımızı belirleyip seçim kampanyamızı yapmaktır.
Bundan 30 yıl önce İstanbul'da başladığımız belediyelerle hizmet yolculuğunu 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz.
Rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmalıyız. Belediyelerimizi Türkiye Yüzyılı'na yakışır seviyeye getirmeliyiz. Kararlılıkla çalışıp farkımızı ortaya koyacağız. İnsanlarımıza hiçbir şey vermedikleri halde, ideolojik körlüklerin arkasına saklanıp koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık olmayacağız.
Biz geceli gündüzlü çalışma ile milletin kalbine girenlerden olduk. Kim siyaset yolu ile gelinen makama bakmıyorsa AK Parti onun için doğru kapı değildir. 31 Mart'ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz."

ÖZELLİKLE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ÇOK ÖNCEDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR, ÇOK YORULDULAR VE STRES YAŞADILAR
Evet, AK Parti nihayet ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya bugün itibariyle başlıyor. Bunun en önemli yanı şu:
Biliyorsunuz AK Parti'deki adayların çok büyük bölümü ilçe belediye başkanı olan isimler. Bu isimler aylardan beri çalışıyorlar. Bazıları özellikle çok yoğun çalıştı; emek ve para harcadı. İçlerinde halihazırda ön planda olanlar vardı, zaten partisi ve davası için uğraş verenler bulunuyordu. Yani aslında uzun zamandan beri aday gösterilip gösterilmeyecekleri yönündeki düşünceler, yorumlar, dedikodular yüzünden ağır bir stres altındaydılar. İşlerini güçlerini bırakmış ve kendilerini siyasete vermişlerdi. Dolayısı ile yaşadıkları sürecin bir gereği olarak ailelerini, çocuklarını da ihmal ediyorlardı. Onlar açısından adayların açıklanmadığı her geçen gün ayrı bir stres kaynağıydı!
Bugünden itibaren ilçelerin açıklanmaya başlayacak olması yeni bir heyecan dalgasına neden olacaktır. Evet aday adayları için aday olmak büyük önem taşıyor. Sadece kendileri için değil çevreleri için de çok zorlu geçen bir süreç sonunda ipi göğüslemeyi kim istemez ki!
İster aday olsunlar ister olamasınlar, önümüzdeki günler aday adayları için biraz daha stresli geçecek ama sonrasında rahatlayacaklardır. Zira aday gösterilen siyaseten, ekonomik olarak ve aile-sosyal yaşamdan uzaklaşma bakımından stresli başka bir sürece girecek, aday gösterilmeyenler ise belki biraz üzülecek, biraz kırılacaklar ama tamamen işlerine, ailelerine dönecekler. Bu yorucu, stresli sezon biter bitmez belki bir tatile gitme ihtiyacı hissedecekler.
AK Parti bu süreci çok uzattı, gereksizce uzattı. Bu yüzden aday adayları tahmin ettiklerinden ve tahmin ettiğimizden daha uzun süre büyük bir stres yaşadı. Şimdi belki en stresli son bölümüne gelindi. Ama bu süreç yakında bitecek gibi görünüyor. Yakında aday adaylarının büyük bölümü için rahatlatan açıklamalar peşpeşe yapılmaya başlanacaktır.
Evet, zor oldu, baya bir zaman aldı ama nihayetinde bitiyor artık!
image.png

***

Demiryol Eskişehir Şubesi Ramazan Kaya ile farkını bir kez daha gösterdi

Demiryol İş Sendikasına üye yüzlerce işçi, Eskişehir Tren Garı önünde toplandı. Ücret adaletsizliğine dikkat çektiler, kamu çerçeve protokolünün tek çatı altında toplanarak Ocak ayında başlaması talebinde bulundular.
Demiryol İş Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Kaya bu esnada bir konuşma yaptı:
“Ülkemizde malum olduğu üzere yüksek enflasyon sonucu alım gücümüzün düşmesi, yeni getirilen vergiler ve gelir vergisi adaletsizliği sonucunda, çalışanlar olarak ezildikçe ezildik. Market ve pazar filelerinin doldurulamaması, çocuklarımızın okula harçlıksız gitmesi, biz gerek fabrikalardaki sanatkârlığımızın gerekse Devlet Demiryollarında hizmetteki kalifiye elemanı olmamızın ücrete dönüşmemesi, yıllar süren ustalık tecrübemizin göz ardı edilmesi, artık sabrımızı taşırmıştır.
Son yıllarda yapılan bütün sözleşmelerde, biz kamu işçileri olarak üvey evlat muamelesi gördük. Ülkemizde son bir yılda kümülâtifte asgari ücrete yüzde 317, memurlara yüzde 370’lerde zam yapılmışken. Biz kamu işçileri olarak bir yılda ancak yüzde 90'larda bırakıldık. İsteğimiz, aynı unvanda çalışan işçi-memur arasındaki son bir yıldaki aşırı maaş farkının işyerlerindeki iş huzurunu ve iş barışını bozmasından dolayı, harcadığımız emeğimizin ve hizmetimizin karşılığının verilmesidir.
Biz demiryolcular olarak, taşımacılık sektörünün lokomotifleriyiz. Demiryol-İş Genel Başkanımızın başkanlığını yürüttüğü ülkemizin en büyük işçi konfederasyonu TÜRK-İŞ’imizin, TÜHİS ile halen yürütmekte oldukları müzakere süreçlerinin işçi lehine sonuçlandırılarak kayıplarımızın telafi edilmesi en büyük arzumuzdur.
Tüm kamuda çalışan emekçiler, sözleşme başlangıç tarihlerinden dolayı ücret adaletsizliği yaşamaktadır. Bunun giderilmesi için kamu çerçeve protokolünün tek çatı altında toplanarak Ocak ayında başlamasını talep etmekteyiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda TÜRK-İŞ ve DEMİRYOL-İŞ Sendikamız tarafından alınacak mücadele ve eylem sürecinde de birlik bütünlük içerisinde her türlü eyleme hazır olduğumuzu duyuruyoruz.”
Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şubesinde Ramazan Kaya ve ekibinin varlığı her yönüyle kendilerini hissettiriyor. Haksızlık ve hukuksuzluk kimden, nereden gelirse gelsin karşı duruş sergiliyorlar. Üsluplarına dikkat ederek haklarını arıyorlar, alın terinin, tecrübelerinin karşılığını almaya çalışıyorlar. Kendileri çok zorlu bir zamanda yönetime geldi ve sendikayı o günden bu yana Eskişehir'de, içeriden zaman zaman yükselen muhalefete rağmen, canlandırmaya, hakkını ve hukukunu herkesten almak için harekete geçen bir sendika haline getirmeyi başardılar.
Kendilerini tebrik ediyor, hak edenlerin hak ettiklerini bir an önce almasını temenni ediyoruz!

sendika.jpg