Türk Psikologlar Derneği Eskişehir Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Eskişehir Şubesi ve SES Eskişehir Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
Kurumlar adına açıklamayı okuyan Bülent Yıldırım, Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev yapan Psikolog Yusuf Duman’ın, hane ziyareti sonrasında bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralandığını belirtti.
Yıldırım, sosyal hizmet emekçilerinin sahada ciddi risklerle karşı karşıya bırakıldığını ifade ederek, “Sosyal hizmet emekçileri şiddete karşı savunmasız ve sahipsiz bırakılamaz” dedi.
“Sosyal Risk Haritası” projesinin mevcut haliyle çalışan güvenliğini öncelemediğini savunan Yıldırım, projenin yerelin ihtiyaçlarından uzak, altyapısı eksik ve sahadaki gerçeklikleri dikkate almayan bir uygulama olduğunu söyledi.
Yaşanan saldırının kaygılarını haklı çıkardığını belirten Yıldırım, “Meslektaşımız Yusuf Duman’a acil şifalar diliyor, yaşanan bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, “Sosyal Risk Haritası” projesinin mevcut haliyle durdurulması talep edilirken, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için güvenli, güvenceli ve insanca çalışma koşulları istendi.






