Eskişehirspor'da yeni yönetim gelir gelmez transfer tahtasını açmış ve sonrasında birçok futbolcu transferi gerçekleştirmişti. Hemen ardından 1922 Konyaspor'u deplasmanda mağlup etmiş ve 3 puan almayı başarmıştık. Elbette bu durum Eskişehirspor taraftarı ve kamuoyu için güzel bir gelişmeydi ve umutlarımızı tazelemişti.
Yeni yönetim kulübü, futbolcuları, taraftarı yeni bir teknik direktör ile de, Erkan Kızıltan ile de tanıştırmıştı Şubat ayı başında. Ne var ki tüm bu değişikler henüz futbolumuza, özellikle de skorumuza yansımamış durumda. Son olarak Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi takımı Karbel Karaköprü Belediye Spor ile evimizde karşılaştık. Tribünlerde oldukça büyük bir taraftar grubu takımlarına 90 dakika boyunca tam destek vermesine rağmen maçtan 1-3 mağlup ayrıldık. Rakibimiz üst sıraları kovalayan güçlü bir takım. Ancak bizim açımızdan özelliği, Eskişehirspor'un onca transferlere rağmen henüz bu ligdeki takımları yenebilecek düzeye gelememiş olmasını göstermesidir. Bundan önceki (depremlerden önceki) maçta da Ankara'da Hacettepe 1945 Spor Kulübü ile berabere kalmıştık. Dolayısı ile yeni futbolcuların az bir kısmının oynadığı 1922 Konyaspor maçından sonra hem futbolcu sayımız arttı hem yeni teknik direktörümüze kavuştuk ancak umut edilen galibiyetin yüzünü göremedik.

ESKİŞEHİRSPOR EDİRNESPOR MAÇINI KAZANIP 3 PUAN ALIRSA KENDİMİZE GELİRİZ
Eskişehirspor'un elindeki fırsatlar bitmiş değil. Örneğin bundan sonraki maçımız puan tablosunda düşme hattının hemen üzerinde bulunan Edirnespor ile deplasmanda. Rakibimiz ile aramızda 5 puan fark var. Galip gelirsek 3 puan bize ilaç gibi gelecek. Diğer maçların sonuçlarına göre son sıradan kurtulmamız bile mümkün. O maçta alacağımız galibiyet sadece 3 puan kazandırmayacak, bize ayrı bir hava da katacak. Diğer maçlara çıkarken futbolcularımızın ayağı çok daha sağlam basacak sahaya.
Ancak Karbel Karaköprü Belediye Spor maçından sonra taraftarın özellikle teknik direktöre yönelik yergilerine şahitlik ettik. Taraftara göre teknik direktör oyunu okuyamıyor, takıma müdahalelerde geç kalıyor ya da isabetli müdahalelerde bulunamıyor.
Taraftarın bu yöndeki düşüncelerine katılıp katılmamakta tereddüt ettik. Zira yeni teknik adamla sadece 2 maç oynadık ve 1 puan kazanabildik.Hiç değilse bir maç daha oynatınca takıma, kendisi ile ilgili olarak kanaat belirtmek daha kolaylaşacak. Bize kalırsa bu maçı Eskişehirspor rahatlıkla kazanacak. Ondan sonra da yoluna bakacak. Bunun gerçekleşebilmesi için Erkan Hoca'nın futbolcularla birlikte maça çok iyi konsantre olması şart. Rakibi rahatlıkla yenebilecek kadromuz, gücümüz ve inancımız var. Bunu sahaya yansıtabilsek yeter, gerisi kendiliğinden gelir!

***

5. partisinden de şu hengâmede istifa etmiş oldu

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksekokulu mezunu. Eskişehir Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcılığı, Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevliliği, Serbest Mimarlık, TBMM 19., 20. ve 21. Dönem Eskişehir Milletvekilliği, 53. Hükûmet Devlet Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
1991'de DYP Eskişehir milletvekili seçildi, 1993'te Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanı olmasından sonra yapılan olağanüstü kongrede Genel İdare Kurulu'na seçildi, 1995 seçimlerinde yeniden DYP Eskişehir milletvekili seçildi, Mesut Yılmaz'ın kurduğu ANAYOL Hükümeti'nde Devlet Bakanı oldu, ANAYOL'un yıkılıp Refahyol'un kurulmasına karşı çıkarak Karabük milletvekili Şinasi Altıner, Manisa milletvekili Tevfik Diker, Samsun milletvekili İrfan Demiralp ile birlikte ANAP'a katıldı. 1999'da ANAP'tan Eskişehir milletvekili seçildi bu dönemde ANAP grup başkanvekilliğinde bulundu, 3 Kasım 2002 seçimlerinde ANAP'ın barajı geçememesi ile birlikte 1991'den beri süregelen milletvekilliği sona erdi. 2007'de ANAP'tan istifa edip Genç Parti'ye geçti 2007 Türkiye genel seçimlerinde bu partiden Eskişehir milletvekili adayı oldu ve seçilemeyince üç yıla yakın süre siyasetten uzaklaştı. 27 Haziran 2010'da düzenlenen törenle MHP'ye katıldı.18 şubat 2018'de MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katıldı.

5. PARTİSİNDEN DE İSTİFA ETTİ, BAŞKA BİR PARTİYE DAHA GEÇMEZ HERHALDE!
Buraya kadar kendisi hakkında bilgi verdiğimiz kişi, İbrahim Yaşar Dedelek. 4 Mart'ta da İYİ Parti'den istifa etti. Gerekçe olarak bir şey sunmadı ancak Meral Akşener'in masadan kalkmasına bir tepki olarak gerçekleştirildiği izlenimi verdi. İstifa ederken kendisiyle birlikte ailesinin bazı fertlerini de istifa ettirdi Dedelek. Paylaşımında "An itibarıyla Eşim Vasfiye Dedelek, kızım Aybike Dedelek Alpman ve şahsım Eskişehir İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunuyoruz" dedi.
İYİ olmuş diyebiliriz. Parti genel başkanının yanında durulması gereken zamanlar vardır. Dedelek bu tür zamanlarda öyle bir duruş sergilemeyi tercih etmemiş. Elbette her türlü tercihine saygılıyız siyasi sahnedeki. Ancak istifası sonrasında hakkında "Zaten burada beklentilerine bir karşılık bulamadı. İstifa etmesi normal. Son yaşananlar sadece iyi bir vesile oldu, fırsat sundu. İYİ Parti bir şey kaybetmedi kendilerinin istifası ile" yorumlarına neden oldu.
İYİ Parti'de kongre süreci sancılı geçmiş ve il başkanlığı seçimi belli olduktan sonra İl eski Başkanı Mehmet Ektaş başta olmak üzere çok sayıda partili istifa etmişti.
Bugüne kadar 5 siyasi partiden istifa eden Dedelek'in bu yaştan sonra bir başka partiye katılacağını düşünmüyoruz ancak insanın olduğu yerde her şeyin mümkün olabildiğini görmek de mümkün!