Her şeyden önce dünyanın en güvenlikli şehirlerin ilk 10’un da olmak çok önemli bir olaydır. Türkiye’de pek çok il var. Ama Eskişehir ilk onda yerini aldı. Yerleşik yaşama geçen insan için ilk sorun güvenlik sorunuydu. Yerleşik yaşama geçildikten sonra insanlığın ilk yaptığı iş şehirlerde veya köylerde güvenlik sorununun çözülmesidir. Güvenlik sorunu çözülmeden ne sosyal hayat ne de güçlü ekonomi olur. Eskişehirli olarak, Eskişehir’i tarif ederken dünyanın en güvenli şehrinin başında geldiğini söyledikten sonra eğitim ve sağlıkta ülke normları üstünde olduğunu da söylüyoruz. Devlet ve özel hastanelerimiz ile komşu illeri bırakın, komşu ülkelere bile sağlık hizmeti veriyoruz. Yurtdışından gelen yabancı hastalar, medyaya pek çıkmadıkları için haberleri yapılamıyor. Belki bunun için sağlık turizmi denilen olayın farkında değiliz.

YASALARA UYMAK VATANDAŞLIK GÖREVİ
Önceki gün Eskişehirliler güne polisin kafes-18 operasyonu ile uyandı. Son günlerde Eskişehir başta olmak üzere Muğla, Diyarbakır, Çanakkale ve Ağrı illerinde, bir organize suç örgütü oluşturma çabaları vardı. Bu örgüt elamanları arasında işadamları bile vardı. Oluşturulmaya çalışılan örgüt, eğlence mekanlarına sözde güvenlik ve koruma hizmeti veriyordu. Olayı görenler yada izleyenler, oluşturulmaya çalışılan suç şebekesine kimsenin dokunamayacağını zannediyordu. Türk polisi ve güvenlik görevlileri, 15 Temmuz da canı pahasına paralel yapılara karşı ciddi mücadele vermişti. Çetecilik oynamaya çalışan 36 kişinin esamisi okunamazdı. Eskişehir polisi bir süre çeteyi tam olarak çökertmek için takipte kaldı. Sonra Kafes-18 operasyonu ile tepelerine bindi. Hiç kimsenin özellikle dünyanın en güvenlikli kenti Eskişehir’de huzurunu bozmasına izin verilemezdi. Bazılarının dokunulamayacağını söylediği, kişiler bir anda polisi ve operasyonunu karşılarında buldu.

POLİS GÖREVİNİ YAPIYOR
300 polisin operasyonu ile suç çetesi oluşturma aşamasında operasyon ile ortadan kaldırıldı. Şimdilik, biri kadın olan 20 şüpheli Eskişehir Adliye’sine götürülerek, yargıya teslim edildiler. Devlet olmanın gereği, polis tarafından bir kez daha yerine getirildi. Güvenlik ve adalet insan yaşamında dünya kurulduğundan bu yana önem taşır. Gazetecilik mesleği ile polislik mesleği iç içe geçmiş bir meslektir. Birlikte görev yapılan başka bir meslek yoktur. Gazeteci polisin çalışmalarını haber yapacak. Yaşanan olayların doğru bilgilerini polisten alarak, gazetesinde yayınlayacaktır. Polis de, kamuoyuna vermek istediği mesajları, çalışmaları duyurması için basın-yayın kuruluşlarına ihtiyacı vardır. Eskişehir’de polis-gazeteci ilişkileri her zaman düzenli ve karşılıklı işbirliğine dayanmaktadır. Uzun yıllardır hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır. Sonuçta, iki meslekte kamu hizmeti yapmakta ve yaptıkları kamu hizmeti 24 saat ve 365 güne yayılmaktadır. İki meslekte mesai kavramı olmayan meslektir. Eskişehir’de öteden bu yana ciddi bir asayiş sorunu bulunmamakla birlikte, Eskişehir polisinin son günlerde, çete oluşturmaya çalışanlar başta olmak üzere uyuşturucu tacirleri, kaçakçılara, kaçak mültecilere yönelik ciddi çalışmaları, operasyonlarını biz kamuoyuna duyuruyoruz. Kamuoyu da gelişmeleri öğrenerek, polisine bir kez daha üstün güven duyuyor. Ayakta alkışlıyor. Dünyanın en güvenli şehirlerinin başında gelen Eskişehir’de huzur içinde yaşamanın keyfini sürüyor. Biz de bu tür haberleri kamuoyuna duyurmaktan bu şehrin bir sakini olarak büyük mutluluk duyuyoruz.