Bugünlerde siyah ve kırmızı renklere gönül vermiş herkesin aklında tek bir tarih var. 7 Eylül. O gün, Eskişehirspor yeni sezonun ilk maçına çıkacak. Ligin başlamasına henüz 27-28 gün var ama şehirde heyecan şimdiden hissediliyor.
Bu sezon kadroda ciddi bir değişim var. Eskişehirspor, tam 22 futbolcu transfer etti. Bunların ikisi 19 yaş ve altı genç isimler. Bu da demek oluyor ki hâlâ 5 transfer hakkımız mevcut. Üstelik 19 yaş altı oyuncuları 25 kişilik kadroya yazmadan da oynatabiliyoruz. Yani altyapıdan sınırsız oyuncu dahil etme imkânımız var. Bu sebeple önümüzdeki günlerde transfer haberi daha duyarsak hiç şaşırmayalım.
Takım, yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Eskişehir’de sürdürüyor. Düzenli antrenmanlar, taktik provaları ve fiziksel yüklemeler… Her şey ince ince planlanıyor. İlk hazırlık maçımız Afyonkarahisar’da TFF 2. Lig ekiplerinden Ankara Demirspor’la oldu. Maçı 2-1 kaybettik belki ama sahadaki oyun, özellikle de mücadele azmi, hepimize umut verdi.
Bu sadece bir başlangıç. Önümüzde hazırlık maçları var. Muhtemel rakipler arasında İnegöl Kafkas, Bursaspor, Muğlaspor, Etimesgut ve Keçiören takımları yer alıyor. Bu karşılaşmalar, hem teknik ekibin elini güçlendirecek hem de genç kadronun birbirine uyum sürecini hızlandıracak.
Teknik Direktör Serdar Göçerler yönetimindeki bu süreçte takım, taktik uyum ve fiziksel performansa odaklanacak. Gençler için bu dönem, hem formayı kapma hem de kendini kanıtlama fırsatı.
Taraftarın beklentisi büyük. Herkes sahada koşan, mücadele eden, terinin son damlasına kadar savaşan bir Eskişehirspor izlemek istiyor. Skorlar elbette önemli. Ama bu şehir, her şeyden önce ruhu olan bir takım görmek istiyor.
Hazırlık maçlarının skorlarına takılmamak lazım. Elbette kazanmak her zaman güzeldir. Ama önemli olan resmi maçlarda kazanmak. Ben Eskişehirspor’a bu sezon da güveniyorum. Başarılı sonuçların geleceğine dair de en ufak bir şüphem yok.