Bu yazıyı yazmakta biraz geç kalmış olabilirim. Cumhur ittifakı Eskişehir teşkilatları, ‘Terörsüz Türkiye’ programları kapsamında Eskişehir’de de bir araya geldiler. Buluşmaya AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile partililer katıldı.
Eskişehir’deki Cumhur İttifakı teşkilatları, genel merkezlerinin geliştirdiği politikalarına uygun açıklamalar yaptılar. İttifakın Eskişehir temsilcileri, ittifakın kurulduğundan bu yana Eskişehir’de gerçekten ‘uyum’ içinde çalışıyorlar. AK Parti il başkanı Gürhan Albayrak ile MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, teşkilatlarını iyi kontrol ediyor. Aykırı sesler, hiçbir şekilde ortaya çıkmıyor. Bazen milletvekillerinin gereksiz çıkışları eleştiriliyor.
ESKİŞEHİR SORUNSUZ AMA
Eskişehir ‘tıkır tıkır’ çalışıyor ama, bu konuda düşünceyi geliştirenler, mecliste yapılan çalışmalar hepimizin beklentilerine cevap verebiliyor mu? ‘Terörsüz Türkiye’ komisyonu adı verilen komisyon, hepimize bir umut verdi mi? 6 Eskişehir milletvekili bu konuda hepimizi aydınlatan, bir açıklama yapabildiler mi? Açıklama yapanlar bilinen söylemleri mi tekrarladı. Komisyona üye veren partiler, ‘Terörsüz Türkiye’ konusunda aşağı yukarı aynı düşünceleri savunuyorlar.
NİYE KURULDU?
İmralı’daki şahsın çağrısı geliştirildi. Terör örgütü üyeleri silahları yaktı. 40 yıldır devletimizin ordusu ve güvenlik güçleri terör örgütleri ile mücadele ediyor. Terör örgütü elbette pes edece ve silahlarını bırakacaktı. Bu devlet kolay kurulmadı. Destan ile nitelendirilecek bir kurtuluş savaşı ile batılı emperyalistleri ile mücadele edilerek, kuruldu. Çok kişi niye yakılıyor. Toptan teslim edilmesinin iyi olacağını söylendi. Apar topar kurulan, komisyonun ayrıca bir yetkisi de bulunmuyor. Kurulması için, meclisin bir kararı da yok. Komisyon her gün mesai yapıyor, gruplar halinde insanları, kuruluşları dinliyor. Çözüm önerisini ben görmedim. Niyet iyi ama niyeti kurallara bağlamak gerekir. Kimisi olayı havanda su dövmeye benzetiyor.
YARALAR KAŞINMAMALIDIR
Bazıları yeni duruma göre konuşmuyor. Eski yaraları tekrardan kanatıyor.
“Genel af” isteyen de var. Kimisi de hızını alamıyor, fırsat bu fırsat diyerek vatandaşlık tanımını değiştirmeye çalışıyor. Özerklik isteyen bile var. Terör örgütü, ordumuz ve polisimizin mücadelesi sonucu, yaptığı olaylardan sonuç çıkmayacağını anlayarak bu yola girdi. Olaylar tehlikeli veya amaç dışına doğru da ilerliyor.
ÖBÜR ÖRGÜT
Af gibi söylentiler, Amerika’dan yönetilen ele başısı ölen örgütün pusuda bakmasına neden oldu. Acaba, buradan bize de bir iş çıkar mı mantığı ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kalkanlar, şimdi hapisten kurtulma havasına girdiler. Dillerde Rahşan affı var.
İŞ GIRGIRA VURULMAZ
Komisyon üyeleri de özel sohbetlerinde çıkmaza çözüm aradıklarını söylüyorlarmış. Ben de dahil yurttaşlarımız, konunun bir an önce çözüme bağlanmasını istiyor. Yapılan kamuoyu araştırmalarında, ilk başlardaki desteğin yüzde 70’lerden 40’lara düştüğü öne sürülüyor. Terörist başının önerisi açık olarak görülüyor. Terörist başı ‘Türk Devleti ve Milleti ile bütünleşmek için silahların bırakılması ve örgütün feshi’ni istiyor. Gidişat bu amaçtan uzaklaşmamalıdır. Kararlı ve hızlı hareket etmek sonucu ve başarıyı getirir. Belli bir program ortaya konulmalıdır.